Prvi 3210 pregleda 31. Januar 2023.

Uz ovaj recept i vi ćete imati savršenu komplet lepinju!

canva

Srbija ima svoje "zaštitne znake" kada je u pitanju hrana, a kako zađemo u koji njen kraj, tako se smenjuju različiti specijaliteta na koje ni mi ni stranci ne stajemo ravnodušni. Negde uživamo u pečenju, negde u roštilju, negde u poslasticama, ali jedno je sigurno: ništa kao komplet lepinja! Ona je ta koja zaista osvaja

Ako ste ikada bili na Zlatiboru i generalno u Zapadnoj Srbiji, sigurni smo da su vam izneli komplet lepinju kao specijalitet tog kraja. I kako je prava retkost naići na taj specifičan ukus kada se on iskopira u raznim varijantama, mi vam prenosimo recept sa portala Žena uz koji i vi možete da budete majstor za komplet lepinju!

Sastojci za četiri lepinje:

  • 4 lepinje
  • 4 jaja
  • 8 kašika starijeg kajmaka
  • 12 kašika pretopa od pečenja (sokovi koji ostanu u plehu nakon pečenja)

Priprema:

Od svake lepinje isecite gornji deo, tako da od njega dobijete poklopac, a da donji deo ostane u obliku posude. Donje delove naređajte na pleh. U svaku "posudu" stavite jedno jaje i dve kašike omekšalog kajmaka. To umutite u samoj lepinji, pa odozgo stavite poklopčić i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče. Nakon 10 do 15 minuta izvadite lepinje, sklonite poklopčiće i svaku lepinju prelijtelijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Odmah poslužite uz sir, pršutu i ajvar!

 

Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!

 | Author:

Tvoja reakcija?