Prvi 314 pregleda 13. April 2025.

Zapečene palačinke sa tunom i pečurkama!

canva

Ostalo je još par dana Vaskršnjeg posta, ali nešto se mora jesti. Ako vam je ponestalo ideja, predlažemo da za današnji ručak ili večeru napravite ovo ukusno i izdašno jelo

Sastojci:

  • 20 palačinki
  • 1,5 kašika brašna
  • 1,5 kašika margarina
  • 1 šolja biljnog mleka
  • 250 g tunjevine u komadićima
  • 150 g pečuraka
  • 2 kašike rendanog biljnog kačkavalja
  • 1 kašike iseckane mirođije
  • so i biber prema ukusu

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Najpre ispecit palačinke na uobičajen način.
  2. Ugrejte srednje duboku šerpu i ubacite margarin, a potom dodajte i brašno, so i biber i sve mešajte na laganoj vatri oko dva minuta. Zatim sipajte biljno mleko i mešajte dok se sos ne zgusne.
  3. Sklonite šerpu sa vatre i u smesu dodajte tunjevinu u komadićima, a potom i pečurke i mirođiju. Sve lagano promešajte i vratite na laganu vatru još nekoliko minuta.
  4. Ostavite nadev od tunjevine i pečuraka da se dovoljno prohladi da možete sa njime da filujete palačinke.
  5. Urolane palačinke poređajte po vatrostalnoj posudi i pospite izrendanim biljnim kačkavaljem.
  6. Pecite jelo na 180 stepeni koko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi. 

Prijatno!

Tvoja reakcija?