Hladna i veoma brza za pripremu, salata od tikvica nije toliko popularna kod nas, iako svojim ukusom to zaslužuje. Isprobajte tikvice u novom ruhu i dobijte salatu koju možete poslužiti uz bilo koje jelo
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 5 čenova belog luka
- so, biber,
- sirće, ulje
- prstohvat mirođije
Priprema:
- Tikvice oljuštite, iseckajte ih na kockice, pa posolite i ostavite par minuta da puste vodu i ocedite ih.
- Zagrejte par kapi ulja u tiganju na blagoj vatri, pa dodajte iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se tikvice dinstaju uz povremeno mešanje. Tikvice treba da omekšaju, a ne da se raspadnu. Nakon što omekšaju, ponovo ih procedite od vode koju su pustile tokom dinstanja.
- Iseckajte na sitno beli luk, pa sipajte u tikvice, dodajte pola kašičice ulja i malo sirća po želji. Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat mirođije, pa sve dobro promešajte.
- Ostavite salatu od tikvica da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider. Služite hladno.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.