Čorbica sa limunom je sjajan način da se ugreješ!

canva
Bilo da ovu čorbu konzumirate kao obrok ili kao predjelo, znajte da će vas zasigurno okrepiti. Bogata je vitaminima, kiselkasta i zdrava, a odlična je i za imunitet. Takođe, fenomenalna je za vreme prehlade i gripa, pa ukoliko niste u mogućnosti da to učinite sami, zamolite nekoga fa vam je napravi i sigurno će vas 'podići'
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 800g pilećih bataka sa kostima
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 pakovanje zeleni za supu
  • 1 glavica brokolija
  • 1 mala glavica karfiola
  • 2- 3 šargarepe
  • 300g mladog graška
  • par listova lovora
  • kašičica bibera u zrnu
  • so po ukusu
  • Sok od jednog limuna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 – 3 žumanca

Priprema:

  1. Piletinu stavite u veći lonac pa dodajte glavicu luka presečenu na pola, cele korenove šargarepe, peršuna i paštrnka, lovor i biber u zrnu. Nalijte vodom i ostavite na srednjoj vatri da se kuva sve dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
  2. Skuvani bujon procedite i prebacite u šerpu u kojoj ćete završiti čorbu. Vratite na ringlu, dodajte šargarepu iseckanu na kolutove, a nakon 10tak minuta i cvetiće brokolija, karfiola i grašak. Kuvajte još 5 minuta. Posolite po ukusu i sklonite sa strane.
  3. Umutite u posebnoj činiji žumanca, sok od limuna i pavlaku. Sve ovo sjedinite i zatim lagano umešajte u toplu čorbu pa je ostavite poklopljenu još par minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs