Prvi 197 pregleda 18. Decembar 2023.

Čorbica sa limunom je sjajan način da se ugreješ!

canva

Bilo da ovu čorbu konzumirate kao obrok ili kao predjelo, znajte da će vas zasigurno okrepiti. Bogata je vitaminima, kiselkasta i zdrava, a odlična je i za imunitet. Takođe, fenomenalna je za vreme prehlade i gripa, pa ukoliko niste u mogućnosti da to učinite sami, zamolite nekoga fa vam je napravi i sigurno će vas 'podići'

Sastojci:

  • 800g pilećih bataka sa kostima
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 pakovanje zeleni za supu
  • 1 glavica brokolija
  • 1 mala glavica karfiola
  • 2- 3 šargarepe
  • 300g mladog graška
  • par listova lovora
  • kašičica bibera u zrnu
  • so po ukusu
  • Sok od jednog limuna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 – 3 žumanca

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Piletinu stavite u veći lonac pa dodajte glavicu luka presečenu na pola, cele korenove šargarepe, peršuna i paštrnka, lovor i biber u zrnu. Nalijte vodom i ostavite na srednjoj vatri da se kuva sve dok meso ne počne da se odvaja od kostiju.
  2. Skuvani bujon procedite i prebacite u šerpu u kojoj ćete završiti čorbu. Vratite na ringlu, dodajte šargarepu iseckanu na kolutove, a nakon 10tak minuta i cvetiće brokolija, karfiola i grašak. Kuvajte još 5 minuta. Posolite po ukusu i sklonite sa strane.
  3. Umutite u posebnoj činiji žumanca, sok od limuna i pavlaku. Sve ovo sjedinite i zatim lagano umešajte u toplu čorbu pa je ostavite poklopljenu još par minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?