Lažne lazanje: Sjajan ručak za vikend!

canva
Svi se ponekad nađemo u problemu da ostanemo bez ideja za ručak, pa ako ste i vi trenutno u ovom problemu, predlažemo vam da napravite ove lažne lazanje ili musaku bez krompira. Reč je o veoma hranljivom i ukusnom obroku od tikvica koji će nahraniti celu porodicu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa po izboru
  • 1 kg tikvica
  • 100ml mleka
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • brašno po potrebi
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • rendani parmezan po ukusu
  • ulje po potrebi

Priprema:

  1. Isecite oljuštene tikvice na kriške po dužini,  posolite po ukusu, pa ih poređajte po papirnim ubrusima da se cede.
  2. Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, pa tome dodajte mleveno meso. Kad porumeni, dodajte origano, suvi začin, so i biber.
  3. Oceđene tikvice uvaljajte u brašno, pa ređajte po dnu vatroslatne posude, prethodno podmazane uljem. Potom poređajte sloj mlevenog mesa, pa ponovo ređajte tikvice i tako ponavljajte dok ne utrošite materijal.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
  5. Umutite jaja i mleko, pa time prelijte i vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
  6. Pet minuta pred kraj pečenja, pospite rendanim parmezanom, piše Glossy.
Poseti www.roosvaaj.rs