Mafini sa ajvarom: Najbolja opcija za doručak ili večeru!

canva
Svaki minut sna nam je ujutru dragocen pa se trudimo da što duže ostanemo u krevetu. Kada je u pitanju doručak, uglavnom pripremimo sve veče pre kako bismo ujutru to samo ponali sa sobom i ne bismo kasnili na dnevne obaveze
Vidi originalni članak

Ove mafine sa ajvarom možete praviti uveče i ostaviti ih za doručak, ili obrnuto: Napravite ih ujutru ukoliko imate vremena, a oni će biti savršeno sveži za večeru, savetuje Glossy.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 4 šoljice kukuruznog brašna
  • 2 šoljice belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kašika ajvara
  • 200ml jogurta
  • 400ml mleka
  • 100ml ulja
  • 2 kašičice soli
  • zdrave semenke po izboru 

Priprema:

  1. Umutite jaja pa im dodajte jogurt, mleko i ulje i sve lepo umutite mikserom.
  2. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa to postepeno dodajte u prvu smesu, uz neprestano mešanje.
  3. Na samom kraju dodajte ajvar i promešajte.
  4. U kalupe za mafine poređajte papirne korpice, pa sipajte smesu u njih i punite tako da jedna trećina korpice ostane prazna.
  5. Po želji možete posuti semenkama po izboru.
  6. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, dok čačkalica zabodena u sredinu projica ne izađe čista.
Poseti www.roosvaaj.rs