Piletina u medu sa povrćem: Savršena brza večera!

canva
Slatko- slane kombinacije su sve popularnije u kulinarskom svetu i imaju sve više pristalica. Jelo koje vam danas predstavljamo se može servirati samostalno ili uz prilog poput pirinča ili testenine. Povrće koje ćete koristiti neka bude prilagođeno vašem ukusu
Vidi originalni članak

Najvažnije od svega je to što vam za pripremu treba samo 10, a za kuvanje 20 minuta pa bi to značilo da ćete za pola sata imati savršenu večeru pred sobom, piše Naj žena.

Sastojci:

  • 100 g oljuštene šargarepe, sitno isečene
  • 300 g brokolija
  • 200 g sitno isečenog ljubičastog kupusa
  • 400 g pilećih prsa, isečenih na komade
  • 4 čena seckanog belog luka
  • 60 ml pilećeg bujona ili vode
  • 2 kaške ulja
  • 60 ml soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Zagrejte 1 kašiku ulja u većem tiganju na umerenoj vatri. Dodajte brokoli, kupus i šargarepu i dinstajte oko 4 minuta ili dok povrće ne omekša.
  2. Uklonite povrće iz tiganja; stavite na tanjir i poklopite. Obrišite tiganj papirnim ubrusom i povećajte toplotu. Još kašiku ulja dodajte u tiganj pa komade piletine posolite i pobiberite i dodajte ulju. Pržite po 3 minuta sa svake strane, dok ne porumene i poprime lepu zlatno-braon boju.
  3. Dodajte beli luk i pržite ga pola minuta. Vratite povrće u tiganj i sve zajedno pržite još minut, ili dok se povrće ne zagreje.
  4. Pileću supu, med i soja sos pomešajte u činiji.
  5. U maloj činiji pomešajte kukuruzni skrob sa kašikom hladne vode. Prelijte mešavinu soja sosa preko piletine i povrća pa kuvajte 30 sekundi. Dodajte kukuruzni skrob i pustite da provri i kuvajte još 1 minut ili dok sos ne počne da se zgušnjava. Poslužite odmah, po želji uz pirinač ili testeninu. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs