Punjeni opanci, pravi specijalitet od paprika!

canva
Ovo jelo dobilo je naziv po starinskoj srpskoj obući jer izgledom podseća upravo na opanke. Veoma je ukusno, lepo i lagano i uopšte ne sumnjamo da će vam se dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 crvenih paprika
  • malo ulja za mazanje
  • so
  • 2 jajeta
  • 100 g mlevenog mesa
  • 100 g sira
  • 50 g kačkavalja
  • prstohvat soli
  • bibera i peršuna
  • 6 kriški paradajza

Priprema:

  1. Paprike oprati, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike pa poređati u suvu posudu za pečenje.
  2. Žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
  3. Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs