Zapečene palačinke sa tunom i pečurkama!
Ostalo je još par dana Vaskršnjeg posta, ali nešto se mora jesti. Ako vam je ponestalo ideja, predlažemo da za današnji ručak ili večeru napravite ovo ukusno i izdašno jelo
Sastojci:
- 20 palačinki
- 1,5 kašika brašna
- 1,5 kašika margarina
- 1 šolja biljnog mleka
- 250 g tunjevine u komadićima
- 150 g pečuraka
- 2 kašike rendanog biljnog kačkavalja
- 1 kašike iseckane mirođije
- so i biber prema ukusu
Priprema:
- Najpre ispecit palačinke na uobičajen način.
- Ugrejte srednje duboku šerpu i ubacite margarin, a potom dodajte i brašno, so i biber i sve mešajte na laganoj vatri oko dva minuta. Zatim sipajte biljno mleko i mešajte dok se sos ne zgusne.
- Sklonite šerpu sa vatre i u smesu dodajte tunjevinu u komadićima, a potom i pečurke i mirođiju. Sve lagano promešajte i vratite na laganu vatru još nekoliko minuta.
- Ostavite nadev od tunjevine i pečuraka da se dovoljno prohladi da možete sa njime da filujete palačinke.
- Urolane palačinke poređajte po vatrostalnoj posudi i pospite izrendanim biljnim kačkavaljem.
- Pecite jelo na 180 stepeni koko 20 minuta, odnosno dok se sir ne otopi.
Prijatno!
#palačinke
#zapečene palačinke
#posno
#posni recepti
#posni ručak
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema