Ova pita se veoma brzo priprema, a idealna je za doručak ili večeru. Možete je pripremiti i uveče za sutradan, a sigurno će vam se dopasti njen ukus
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora (trebalo bi da ima 15 do 20 tanjih kora)
- 500 g mrvljenog sira
- 5 jaja
- 1 čaša (200 ml) jogurta
- 3 pune kašike brašna
- 1 čaša ulja
- 1/2 kašike soli
- 1 prašak za pecivo
- susam za posipanje
Priprema:
- Od tri jajeta, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo napravite smesu za premaz, a preostala dva jajeta umešajte u sir.
- Mažite tri kore jednu po jednu, a na četvrtu (koja se takođe namaže) stavite sir i urolajte.
- Ponavljajte postupak dok imate materijala, piše Coolinarika.
- Poređajte prutove pite u pleh i isecite ih nepečene na komade. Premažite ostatkom smese odozgo i pospite susamom.
- Stavite da se peče na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.