Prvi 232 pregleda 26. Januar 2024.

Brzi slani rolat: Idealno predjelo za slave i proslave!

canva

Obeležavanje krsne slave i praznika je nezamislivo bez upriličene gozbe, a na njoj se morjau naći razne đakonije koje se sa ljubavlju danima unapred pripremaju. Jedna od njih je, narano, slani rolat, i to ne bilo kakav! Kada baš i nemate puno vremena, a želeli biste da i nejga dodate postavci sa predjelom, imamo savršeno rešenje za vas

 | Author: canva canva

Sastojci za koru:

  • 5 jaja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Nadev:

  • 100-200 g krem sira
  • kiseli krastavčići
  • 100 g šunke
  • 20 g majoneza

via GIPHY

Priprema:

  1. Jaja i so penasto umutite mikserom oko 4-5 minuta. Dodajte jogurt, pa još malo umutite. Možete da smanjite količinu jogurta, pa za dobijenu razliku da dodate ulje.
  2. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo te sastojke dobro sjedinite.
  3. Na tepsiju od rerne stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu i ravnomerno je oblikujte u pravougaonik. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Pečeni rolat uvijte u čistu, mokru, krpu i ostavite da se ohladi.
  4. U činiji sjedinite krem sir sa majonezom i izrendanim kiselim krastavčićima.
  5.  Rolat odmotajte i sklonite krpu. Premažite ga sa smesom sa krem sirom i preko poredjajte šunku. Rolat opet umotajte u krpu ili foliju. Ostavite ga u frižideru, najmanje 3 h, a zatim secite i služite.

Prijatno!

Tvoja reakcija?