Prvi 126 pregleda 20. Mart 2023.

Donosimo vam recept za slasnu američku puding pitu!

printscreen/canva

Gledajući Amerikance i njihove slavne “pudding pite”, poželeli smo da ih napokon isprobamo, da vidimo šta je to u njima toliko dobro. Naravno, oni to pripremaju na potpuno drugačiji način od nas, ali pokušali smo i rezultat je bolji od očekivanog. Puding pita se sastoji od savršenog laganog testa, koje možete koristiti za sve vrste ovakvih pita jer bude savršene strukture i ne kida se prilikom oblikovanja

Sastojci:

400 g brašna

250 g maslaca ili margarina

5 velikih kašika šećera

1 jaje

1 vanilin šećer

1 limun šećer

pola praška za pecivo

Fil:

1 litar mleka

2 pudinga od čokolade

10 kašika šećera

5 kašika kakaa u prahu 
 

 | Author: canva canva

Priprema testa:

Pomešati brašno, prašak za pecivo i maslac ili margarin sa šećerom i jajima, dodajte vanilin šećer i limun šećer radi boljeg ukusa. Testo dobro umesite i podelite na dva dela. Jedan deo testa stavite u najlon vrećicu i u zamrzivač na pola sata, a drugi deo testa ostavite u frižideru, pa ga izvadite 10-ak minuta pre pripreme da odstoji na sobnoj temperaturi. Razvaljajte i stavite preko pleha za pitu.

Priprema fila:

Stavite malo više od pola litra mleka da prokuva, u preostalo mleko dodajte dva pudinga, šećer, kakao i sve dobro promešajte. Dodajte smesu u kuvano mleko i napravite puding. Po želji dodajte u gotov puding kašiku ili dve maslaca ili margarina i sve dobro promešajte. Na testo rasporedite kuvani puding fil. Pecite u vreloj rerni na 180 stepeni, otprilike 30-40 minuta. Gotovo je kada je pita rumena i dobije finu zlatnu boju. Poslužite ohlađeno, i po želji pospite šećerom u prahu ili dodajte malo šlaga na komad pite.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?