Prvi 226 pregleda 22. Oktobar 2022.

Imamo recept za preukusne karbonare

canva

Možda i najlakše jelo od testenine koje ćete ikada napraviti sa samo 5 sastojaka za 15 minuta, puno parmezana i hrskave slanine!

Ovo je jedno od onih jela koje se sprema za 15 minuta ili manje sa samo minimalnim brojem sastojaka.

Biće vam potrebni testenina (po izboru), slanina, beli luk, parmezan i jaja. Ako ste slučajno skeptični u vezi sa živim jajima, ona se zapravo potpuno skuvaju od preostale toplote. Samo budite sigurni da radite brzo kako ne biste završili sa kajganom u tanjiru. Bilo kako bilo, sa hrskavim komadićima slanine, jednostavno ne možete pogrešiti sa ovim jelom!

 | Author: canva canva

Postupak:

U velikom loncu sa proključalom vodom skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Obavezno posolite vodu u kojoj ćete kuvati pastu! Od te vode odvojite pola šolje vode a ostatak dobro ocedite. U maloj činiji umutite žumanca i parmezan i to ostavite sa strane.
Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane braon i hrskava, oko 6-8 minuta. Kada ste završili sa prženjem slanine, nipošto ne bacajte višak masti koje ostane u tiganju, trebaće vam za kasnije. Umešajte beli luk dok ne zamiriše lepo, oko minut. Smanjite vatru na nisko. Radeći brzo (jako je bitno), pomešajte testeninu i jaja sa parmezanom i lagano mešajte da se sjedini. Začiniti solju i biberom, po ukusu. Dodajte vodu koju ste ostavili za testeninu, jednu po jednu kašiku, dok se ne postigne željena gustina. 

 | Author: canva canva

Obavezno servirajte sa parmezanom. Toliko prosto i brzo, a preukusno.

Uživajte, prijatno!

Tvoja reakcija?