Prvi 1450 pregleda 30. Mart 2024.

Kus- kus salata: Odličan izbor za prolećni obrok!

canva

Kus- kus se od pre par godina konzumira kod nas i čini se da još uvek nisu otkrivene sve njegove čari. Nasuprot tome, narodi na Istoku već vekovima jedu ovu žitaricu svakodnevno i od nje pripremaju preukusne obroke

Sastojci:

  • 300 g kus - kusa
  • veza praziluka
  • krastavac
  • paprika
  • paradajz
  • crne masline
  • maslinovo ulje
  • 2 limuna
  • svjež peršun
  • začini

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Povrće isecite na sitne kockice, a u međuvremenu zagrejte vodu u šerpi, pa kus kus prelijte u posebnoj posudi sa vodom i ostavite 5 minuta da nabubri.
  2. Nakon toga u velikoj posudi pomešajte kus- kus sa pripremljenim povrćem.
  3. Napravite dresing na sledeći način: U posudi iscedite limun, dodajte maslinovo ulje, pa začinite. Promešajte sve i prelijte kus- kus. Promešajte sve pa ukrasite peršunom i maslinama!

Prijatno!

Tvoja reakcija?