Prvi 5373 pregleda 19. Septembar 2023.

Mlinci sa ćuretinom - po originalnom receptu!

coolinarika/canva

U današnjem receptu, naučićemo kako da pripremite sočne ćureće šnicle sa preukusnim mlincima i kremastom pavlakom, sve začinjeno sa daškom topljenog kačkavalja. Ovaj izvanredan spoj tradicije i kreativnosti će definitivno stvoriti jelo koje će osvojiti vaša čula!

Sastojci:

  • ćureći file 500 g
  • mlinci 500 g
  • bujon (ćureći ili pileći) 550 ml
  • kocka za supu 1/2 (5 g)
  • kisela pavlaka 20 % mm
  • rendani kačkavalj 200 g
  • neutralna pavlaka za kuvanje 500 ml
  • svže biber
  • so
  • ulje za prženje mesa

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Priprema:

Nežno izmasirajte ćureće šnicle prstima, a ako su tanke, nema potrebe da ih istučete čekićem. Začinite solju i mlevenim biberom. Ugrejte ulje i kratko propržite šnicle s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Nakon toga ih nasecite na trake. Zagrejte bujon i razmutite pola kocke supe u njemu. Može se koristiti i proključala voda umesto bujona, u tom slučaju koristite celu kocku supe (11 g). Mlince razlomite na manje komade, ali ne previše sitno. Stavite polovinu u bujon da omekšaju, a zatim izvadite i ponovite sa preostalim mlinicama.

Pomešajte kiselu pavlaku i neutralnu pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu. U većoj vatrostalnoj posudi složite slojeve - malo ulja od prženja mesa na dnu, pa mlinaca, pa umućene pavlake, isečenog mesa, opet pavlake, mlinaca, pavlake. Po želji možete preliti preostalim bujonom. Preko umućene pavlake pospite 150 g rendanog kačkavalja "krupno". Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite mlince 20 do 30 minuta, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite pečene mlince iz rerne i pospite preostalim rendanim kačkavaljem. Ostavite da se kačkavalj otopi, a zatim poslužite toplo.

Uživajte u vašem ukusnom ručku!

Tvoja reakcija?