Prvi 427 pregleda 26. Oktobar 2022.

Morate da probate ovu preukusnu Plazma tortu!

reddit/canva

Ko ne voli dobru staru Plazma tortu... Dođeš kod babe, nisi ni seo a ona vadi parče torte pravo iz raja. Sada imate priliku da naučite da je pravite sami za sebe, brzo i jednostavno

Za podlogu ćete napraviti klasičan biskvit sa kakaom, koji ćete dobro natopiti mlekom. Tako će biskvit postati izuzetno sočan i mekan, a kad se ohladi i vrlo osvežavajuć. Tako se predobro slaže sa kremom i ukusom kakav joj daje Plazma keks. Ovaj kolač ima i završni sloj od šlaga, koji možete umutiti sami, a možete i kupiti već gotov u konzervi.

 | Author: canva canva

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 g brašna
  • 10 g kakaa u prahu
  • 5 g praška za pecivo
  • 150 ml mleka
  • šlag (najbolje iz konzerve)
  • mlevena plazma
  • malo Fante
  • slatka pavlaka za kuvanje

Priprema:

Prvo treba razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Zatim u belanca dodajte šećer i opet mutite da se dobije glatka smesa. Dolite malo ulja, kratko mešajte, pa onda dodajte jedno po jedno žumance. Nakon svakog žumanceta ponovo mutite smesu. Ubacite brašno, kakao i prašak za pecivo. Njih umešajte ručno, mutilicom.

Pleh proizvoljne veličine namastite i pospite brašnom. Izlijte smesu za biskvit, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, ostavite par minuta da se ohladi pa zalijte hladnim mlekom. Ostavite biskvit da se ohladi na sobnu temperaturu. U jednu vanglu sipajte šlag, dodajte šećer u prahu i sipajte malo Fante (odokativno ali pazite da smesa ne bude previše tečna).

Na kraju u tu smesu ubacite mlevenu plazmu pa prvo mutite mikserom, a nakon toga i sa kašikom da se sastojci što bolje povežu. Na ohlađeni biskvit namažite smesu i dobro je ugladite. Za drugu smesu uzmite pavlaku za kuvanje, dodajte malo šećera u prahu, malo fante i opet mlevenu plazmu ali ovaj put nek bude malo ređe kako bi se razlikovalo od prošle smese. Sve to ukrasite mlevenom plazmom i ostavite u frižideru preko noći da se kolač dobro ohladi pre sečenja i posluživanja.

Prijatno, uživajte u ovom slasnom Recepttura receptu!

Tvoja reakcija?