Prvi 1742 pregleda 12. Septembar 2023.

'Na kašiku': Recept za paprikaš od tikvica i krompira

canva

Obroke 'na kašiku' treba jesti bez obzira na godišnje doba, a leti ima toliko mogućnosti zbog sezonskog povrća da samo treba biti maštovit. Uz maštovitost, treba vam i samo par sastojaka da pred sobom imate hranljivo i ukusno jelo, a naš današnji recept za paprikaš je sigurno jedno od takvih jela

 | Author: canva canva

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 350ml vode
  • 450 g belog krompira
  • 400 g oljuštenog paradajza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 1 crvena paprika
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • ¼ kašičice tucane ljute papričice
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika paradajz pirea

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Na srednjoj temperaturi ugrejte maslinovo ulje pa dodajte luk, celer i crvenu papriku. Dinstajte dok povrće ne omekša.
  2. Dodajte beli luk, sušeni origano i ljutu papričicu i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
  3. Zatim umešajte paradajz pastu i nastavite da kuvate još minut.
  4. Dodajte krompir, tikvice, paradajz, sve iseckano na kockice i dolijte vodu. Promešajte i poklopite. Kuvajte  dok povrće ne omekša.
  5. Na kraju dodajte svež bosiljak i začinite po ukusu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?