Prvi 424 pregleda 27. Avgust 2023.

Najbolji recept za musaku sa pečenim paprikama!

canva

Sezona je svežeg povrća koje je izuzetno zdravo pa koristimo svaku priliku da se na našem meniju nađe svakodnevno, barem za jedan obrok. Kada je u pitanju paprika, retko ko je sa naših podneblja ne voli makar u nekom obliku

Kada uz nju dodate red krompira, pa malo rendanog trapista, pa onda red piletine, nema šanse da ne dobijete preukusan obrok!

Sastojci:

  • 200g pečene crvene paprike
  • 200g pilećeg belog mesa
  • 100g rendanog trapista
  • 450g krompira
  • 2 praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 125g milerama
  • 1 kašika senfa
  • 180ml mleka
  • 1 kašikasuve žalfije
  • so i biber po ukusu

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Krompir iseći na kolutove i kuvati ga u slanoj vodi 15 minuta od početka vrenja. Ocediti ga i ostaviti sa strane,
  2. U tiganju zagrejati malo ulja, dodati iseckan praziluk i beli luk pa dinstati na slaboj vatri dok ne omekša. Skinuti sa vatre, dodati mileram, senf i žalfiju i sve dobro pormešati. Uz neprestano mešanje dodavati postepeno mleko pa sve sjedeiniti.
  3. U podmazanu vatrosalnu činiju poređati red krompira, a zatim polovinu mesa isečenog na kockice. Preko staviti red pečene paprike, oko pola od ukupne količine, pa onda preliti polovinom fila od milerama i posuti rendanim trapistom. Ponoviti ređanje još jednom.
  4. Pokriti posudu ili tepsiju folijom pa staviti da s epeče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Nakon toga skinuti foliju i peći još desetak minuta dok sir ne poprimi zaltnu boju.

Prijatno!

Tvoja reakcija?