Prvi 157 pregleda 06. Novembar 2022.

Najukusniji recept za čokoladni keks!

canva

Znamo da obožavate slatkiše, pa smo za vas pripremili vrhunski recept za keks sa čokoladom koji je prelako napraviti!

Sastojci (za 12 kolačića)

pola šolje šećera (100 g)
¾ šolje smeđeg šećera (165 g)
1 kašičica soli
pola šolje neslanog putera (120 g), rastopljenog
1 jaje
1 kašičica ekstrakta vanile
četvrtina šolje brašna (155 g)
pola kašičice sode bikarbone
mlečna čokolada (110 g)
komad crne čokolade (110 g) 

 | Author: canva canva

Priprema

U velikoj posudi umutite šećer, so i puter dok se ne formira smesa bez grudvica. Umutite jaje i vanilu, mutite dok smesa ne bude fine gustine (ne pregusta, ne previše retka).
Prosejte brašno i sodu bikarbonu, a zatim premešajte mešavinu (pazite da ne mešate previše, to bi dovelo do stvrdnjavanja glutena u brašnu i dobijanja kolačića). Presavijte komadiće čokolade, a zatim ohladite testo najmanje 30 minuta. Za intenzivniji ukus karamela i dublju boju, ohladite testo preko noći. Što se testo duže odmara, njegov ukus će biti složeniji.
Zagrejte rernu na 180°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Stavite testo kašikom za sladoled na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući najmanje 10 cm prostora između kolačića i 5 cm prostora od ivica tepsije tako da kolačići mogu da se ravnomerno šire.
Pecite 12-15 minuta, ili dok ivice ne počnu da porumene.

Sačekajte da se skroz ohlade pre serviranja. Uživajte u Tasty receptu i prijatno!

Tvoja reakcija?