Prvi 209 pregleda 16. Oktobar 2022.

Ovo je torta od samo tri sastojka!

canva

Šta ćete lepše od ukusno, a lako za pripremiti! Imamo za vas sjajan recept za tortu od samo tri sastojka!

Ova jednostavna torta se pravi od samo 3 sastojka. Ne sadrži puter, ulje ili mleko i ne treba mu čak ni prašak za pecivo ili soda bikarbona. Torta ispada veoma lagana i prozračna i ima delikatnu slatku ispucalu površinu. Odlična je za dezert ili popodnevni čaj.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • šećer (200g)
  • brašno (130g)

 | Author: printscreen/reddit printscreen/reddit

Postupak pripreme:

Postoje samo tri glavna koraka u pravljenju ove jednostavne torte. 

  1. Najpre mikserom mešajte jaja i šećer oko osam minuta. Za to vreme, smeša će se pretvoriti iz penaste u gustu i kremastu. Takođe ćete primetiti da mešavina jaja menja boju od žute do veoma blede (skoro bele) žute.
  2. Zatim lagano ubacite brašno. Preporučujemo da koristite mrežicu za ceđenje pri dodavanju brašna. Iako recept ne zahteva da koristite prosejano brašno, ne želite da preterano mešate testo. Brašno ima tendenciju da se zgrušava i ako ga samo dodate kakvo jeste, mogli biste previše jako mešati da biste razbili svo brašno, što može dovesti do ispuštanja previše vazduha iz mešavine jaja. Propuštanje brašna kroz mrežicu ili sito za brašno omogućiće da brašno nežno upadne i znatno će olakšati brzo ubacivanje brašna. Ako nemate cediljku ili sito, brašno možete posipati i rukama, razbijajući sve grudvice brašna između prstiju.
  3. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko 25-30 minuta. Površina torte treba da bude svetlo smeđa i da bude čvrsta kora preko torte. 

To je to, za 20 minuta ispekli ste sebi slasan dezert. Uživajte! 

Tvoja reakcija?