Prvi 352 pregleda 12. Novembar 2023.

Ovo su cake kako da vam pire uvek bude lep i kremast!

canva

Krompir je uvek rado viđen prilog uz meso na domaćim trpezama, a jedan od omiljenih obrika je pire. Obaren posoljen i ispasiran, uz par dodatnih sastojaka, krompir dobija savršen ukus, ali za savršeno kremastu strukturu neki tvrde da uopšte ne treba ulagati previše truda već samo primeniti neke savete

Dodavanje putera i mleka pireu će uvek dati punoću ukusa i kremastu strukturu kojoj težimo, ali stručnjaci kažu da ovo uopšte nije neophodno. Osim što bespotrebno trošite ove sastojke na pogrešan način, krompiru 'ubijate' izvorni ukus, a takođe ga 'pumpate' praznim kalorijama i masnoćama kojih u mleku i puteru ima na pretek.

 | Author: canva canva

Najbolji savet jeste da krompir obarite na pari, dodate mu so i maslinovo ulje pa sve zajedno dobro umutite štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno, smesi možete dodati malo prokuvan vode, ali vodite računa da ne preterate. Na kraju možete dodati biber i suvi začin ukoliko ga koristite.

 | Author:

Ako, pak, ne odustajete od mleka i puter, ono što bi zapravo trebalo da uradite jeste da krompir skuvate u mleku. Kada se skuva, nema potrebe ni ga ga cedite već mu odmah možete dodati malu količinu putera, so i biber po ukusu.

 

Tvoja reakcija?