Prvi 530 pregleda 10. Februar 2023.

Prženi keks - hit internet recept koji morate da probate

printscreen/intagram/canva

Bez obzira na to ko ga je izmislio, prženi Oreo keks je slatki zalogaj za kojim su Amerikanci poludeli, pa postoji niz recepata za ovaj kalorični desert. Naravno, mi vam donosimo najbolji recept koji će pomoći da ovaj slatki zalogaj, koji polako ali sigurno postaje nova američka gastronomska tradicija, bude što slasniji

Sastojci:

pola šoljice brašna

3/4 kašičice praška za pecivo

pola kašike kristal šećera

1/4 kašicice soli

1 veće jaje, na sobnoj temperaturi

2/3 šoljice punomasnog mleka

8 Oreo keksa

ulje za prženje

šećer u prahu

 | Author: printscreen/intagram/canva printscreen/intagram/canva

Postupak:

Izmešajte brašno, prašak za pecivo, šećer u prahu i so. U drugoj činiji mikeserom dobro umutite jaje i mleko. Napravite udubljenje u suvim sastojcima pa ulijte mešavinu jaja i mleka i sve dobro izmešajte mikesrom kako biste dobili jednoličnu gustu smesu. Ulje zagrejte na 180 stepeni. Nežno zabodite viljušku između dva keksa, u krem, i umočite Oreo u smesu za prženje. Pripazite da je ceo keks celom svojom površinom dobro prekriven testom pre nego što ga nežno ubacite u vruće ulje (lagano ga pogurajte drugom viljuškom kako bi ispao sa ove na koju je naboden). Svaki Oreo pržite oko 3 minuta, odnosno dok testo ne nabubri i poprimi zlatno-smeđu boju. Izvadite iz ulja i stavite na ubrus kako bi on upio višak masnoće i potom poslužite posuto šećerom u prahu.

Prijatno, uživajte!

 

 

Obožavaš da pevaš? Sanjaš o nastupu na velikoj sceni? Vreme ti je da se prijaviš na novi muzički show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži šta znaš!

 | Author:

Tvoja reakcija?