Prvi 169 pregleda 27. Mart 2024.

Punjene paprike su pravi izbor za porodični ručak!

canva

Jela od paprike je bezorj, ali ono koje se najradije jede i na koje svi verovatno anjpre pomislimo jesu punjene paprike. I opet, koliko god ovo jelo bilo klasik, postoji toliko opcija za nadev da zaista možete od porodičnog ručka da napravite pravi spektakl

Sastojci:

  • 800 g mešanog mlevenog mesa
  • 8 paprika
  • 1 šolja pirinča
  • 2 šolje soka od paradajza
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • ulje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Paprike dobro operite pa ih izvrtite i očistite od semena. Odsečene peteljke nemojte bacati, već sačuvajte sa strane kako biste "zatvorili" spremljene paprike.
  2. Crni luk isecite na sitnije kocke i propržite na zagrejanom ulju u tiganju. Proprženom luku dodajte mleveno meso i na srednjoj vatri sve dinstajte. 
  3. Kada bude promenilo boju, dodajte sok od paradajza i mešajte da se sve sjedini. Ukoliko vam je smesa malo gušća, slobodno možete dodati i malo vode. Posle kratkog krčkanja, dodajte mlevenu papriku i ostale začine.
  4. Pirinač, koji ste prethodno veče potopili u činiju s vodom, ubacite u smesu sa mesom, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Na kraju dodajte i kašiku brašna i promešajte.
  5. Kašikom sipajte nadev u paprike. Svaku punjenu papriku zatvorite sa poklopcem odnosno odsečenom peteljkom pa ih ređajte u tepsiju koju ste malo nauljili, a u međuvremenu upalite i rernu da se dobro zagreje. Tepsiju sa paprikama nalijte vodom ili sa paradajz sokom i stavite na pečenje oko 35 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

Tvoja reakcija?