Prvi 991 pregleda 02. Mart 2023.

Slatka i brza štrudla od jabuka sa gotovim korama!

canva

Ako tražite ukusan i jednostavan recept za poslasticu koju će svi obožavati, štrudla od jabuka je sjajan izbor! Sa mekanim i sočnim punjenjem od jabuka, ova poslastica će sigurno zadovoljiti vašu želju za slatkim

Sastojci:

  • 500 g kora (10 kom)
  • 1,2 kg kiselkastih jabuka
  • 10-15 kašika šećera
  • 5 kašika cimeta
  • 100 ml ulja + 100 ml mleka
  • 2 vanilina šećera
  • 50 g maslaca

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Postupak:

Jabuke oljuštite, krupno izrendajte pa ostavite sa strane neka malo odstoje i puste svoj sok. Pre nego što počnete da slažete štrudlu, jabuke malo stisnite rukama kako bi iscedili višak soka. U šoljici pomešajte 100 ml mleka i 100 ml ulja. To će vam služiti za premazivanje kora. Na radnu površinu stavite jednu koru premažite je mešavinom mleka i ulja. Na nju stavite drugu koru i pospite je izrendanim i oceđenim jabukama. Jabuke pospite sa 2-3 kašike šećera i 1 kašikom cimeta. Ponovite postupak sa ostatkom kora i jabuka. Pripremljene štrudle složite jednu do druge u lagano namašćen pleh. Pre pečenja premažite ih sa malo mešavine mleka i ulja i pospite vanilinim šećerom. Štrudlu pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C, dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dok se štrudla peče otopite maslac na laganoj vatri. Pečenu štrudlu uz pomoć četkice odmah premažite maslacem, dok je još jako vruća. Po želji štrudlu pospite šećerom u prahu. Možete je jesti toplu ili hladnu.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?