Piletina sa paprikom u ukusnom sosu!
Najbolji izbor za pripremu brzih jela, skoro uvk je piletina. Ne treba joj puno vremena da termički bude obrađena i spremna za jelo, a sa druge strane, ukus vas nikada neće izdati
Sastojci:
- 400g pilećeg belog mesa isečenog na manje komade
- 2 manje glavice luka isečene na rebarca
- 3 sitno seckana čena belog luka
- 2 paprike isečene na trake (crvene ili bilo koje druge boje)
- 2,5 dl neutralne pavlake
- 1 kašičica senfa
- So
- Biber
- Ulje za prženje
Priprema:
- Piletinu iseći na manje komade, posoliti, pobiberiti i dodati senf pa sve lepo promešati. Ostaviti da malo odstoji.
- U tiganju na zagrejanom ulju propržiti luk da omekša. Kada omekša, dodati začinjenu piletinu i uz mešanje nastaviti prženje dok i ne porumeni. Dodati papriku i uz mešanje nastaviti prženje da i paprika malo omekša.
- Kada je paprika omekšala, usuti neutralnu pavlaku, beli luk i začiniti solju i biberom. Uz mešanje nastaviti krčkanje na tihoj vatri još oko 10 min.
- Služiti toplo uz sezonsku salatu, kuvani krompir, testeninu ili pirinač, savetuje Lepi Brka.
Prijatno!
#piletina
#piletina sa pečenom paprikom
#piletina sa povrćem
#jela sa piletinom
#jela sa paprikom
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema
#ideja za brzi ručak
#brza večera