Prvi 31417 pregleda 08. Decembar 2023.

Kiflice od samo 3 sastojka: Idealan doručak ili večera!

canva

Izgleda da su u Srbiji doručak broj jedan pekarski proizvodi, a kada je večera u pitanju... Pa isto! Kako ne biste bespotrebno trošili novac po pekarama, izdvajamo za vas recept uz pomoć koga možete da napravite i doručak i večeru

Ništa u ovom receptu ne bi bilo tako čudno da nisu u pitanju samo tri sastojka jer je recepata za kiflice milion. Pored toga, ovo je verzija koja ne sadrži ni kvasac ni prašak za pecivo, piše Glossy.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 g kisele pavlake
  • 250 g margarina

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Margarin sobne temperature omekšati pa pomešati s kiselom pavlakom.
  2. Postepeno dodavati brašno, sve vreme meseći, dok ne dobijete mekano i fino testo. Napraviti kuglu od testa, pa pokriti providnom folijom. Staviti u frižider na najviše dva sata.
  3. Testo prebaciti na pobrašnjenu površinu, pa preseći jufku od testa na dva dela. Jednu polovinu razvući oklagijom u krug, pa niseći na trougliće, a zatim ponoviti isto s drugom polovinom testa.
  4. Filujte po želji slatkim il slanim nadevom (mada su i prazne vrlo sočne) i motajte u kiflice.

Prijatno!

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važno obaveštenje
    Skladno sa člankom 94. Zakona o elektronskim medijima, komentarisanje članaka na web portalu Roosvaaj.rs dopušteno je samo registrovanim korisnicima. Svaki korisnik koji želi da komentariše članke obavezan je da se prethodno upozna sa Pravilima komentarisanja na web portalu Roosvaaj.rs i sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivica

    Od kada to plastika provodi a bakar ne provodi struju. Koliko ka znam bakarne zice se svuda koriste a plastika za izolaciju