Prvi 862 pregleda 31. Oktobar 2023.

Prste da poližeš: Kroketi sa boranijom i susamom...

canva

Na svetu postoje dve grupe ljudi: Oni koji ne mogu da smisle boraniju i oni koji je obožavaju da bi se 'davili' u njoj. Ako spadaš u ovu drugu grupu, sigurno si u manjku sa receptma čiji je glavni sastojak ovo predivno povrće. Zato mi imamo ovaj savršen recept

Sastojci:

  • 250 g zelene boranije
  • 4 manja krompira
  • 1 kašičica svežeg timijana
  • 1 kaščica narendane kore limuna
  • susam
  • so
  • maslinovo ulje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Dobro operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Ostavite da se prohladi, a zatim oljuštite i propasirajte.
  2. Očistite boraniju, operite i kuvajte na pari desetak minuta. Isecite, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta.
  3. Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu.
  4. Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama. Po želji susam prvo malo popržite u suvom tiganju.
  5. Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, pa zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  6. Krokete okrenite na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane. Poslužite ih tople.

Prijatno!

Tvoja reakcija?