Prvi 524 pregleda 11. Oktobar 2023.

Skarpaća: Skromno jelo koje je 'zaludelo' internet!

canva

Pica i pasta su prva asocijacija kada pomislimo na italijansku kuhinju, ali ova zemlja nudi toliko specijaliteta da se ne mogu ni nabrojati. Kada je u pitanju današnji recept, za njega vam treba samo par sastojaka, jelo je brzo gotovo, a poslužiće kao savršena večera za nenajavljene goste

Sastojci:

  • 750 g tikvica
  • 1 glavica crveng luka
  • 70g kukuruznog brašna
  • 70g glatkog belog brašna
  • 10 cvetova tikvica
  • maslinovo ulje
  • 1 ravna kašičica soli (za soljenje tikvica)
  • biber po ukusu 
  • sveži ruzmarin po ukusu

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Narežite tikvice na kolutove 2-3 mm debljine, a luk narežite na tanke pločice. Sve stavite u činiju zajedno s cvetovima tikvica i pobiberite i obilno posolite tako što ćete dobro umasirati 2-3 minuta. Pritisnite odozgo kako bi povrće pustilo vodu, pa nakon dva sata ocedite svu biljnu vodu u činiji.
  2. Pripremite testo tako što ćete dodati kukuruzno brašno i malo ulja. Smesu za testo prelijte preko povrća i dobro promešajte.
  3. Smesu izlijte u dobro nauljenu tepsiju koja se ne lepi i uz pomoć papira za pečenje dobro poravnajte rukama. Dodajte još malo ulja, sveži ruzmarin i pecite u rerni s ventilatorom na 220 stepeni 30-35 minuta (do željene hrskavosti).

Prijatno!

Tvoja reakcija?