Prvi 1114 pregleda 17. Mart 2024.

Francuski krompir sa lukom, jelo neodoljivog ukusa!

canva

Iako je najpre smatran hranom za siromahe, jrompir se vrlo brzo 'probio' i 'popoeo' na pijedastal omiljenog povrća u svetu, što zbog ukusa, što zbog energije koju daje, što zbog raznih načina za pripremu. Tako je, krompir možete jesti svakodnevno, a on vam neće dosaditi

Naprotiv, uvek postoji mogućnost za neki eksperiment kada je ovo povrće u pitanju i uvek se možete poigrati sa njim. Današnji predlog je francuski krompir sa lukom koji će vam se sigurno svideti, pišu Novosti.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 g putera
  • 4 kuvana jaja
  • 250 g budimske kobasice
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 g rendanog parmezana
  • pola kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • so
  • biber
  • peršun 1 veza

       | Author: canva canva

Priprema:

  1. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove.
  2. U pleh obložen pek-papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Odozgo rekrijte preostalim krompirom.
  3. Pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Pospite prezlama, parmezanom i puterom.
  4. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

Tvoja reakcija?